creative commons

Creative Commons-licens
Claras digitala portfolio by Clara is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 2.5 Sverige License.

fredag 5 oktober 2012

Sammanfattning av Agatha Christie- Spegeln sprack från kant till kant.

vecka 40.

I det jag har läst än presenteras St. Mary Mead, staden som försöker leva kvar i det gamla. Miss Jane Marple lever som ensam gamling i ett hus med underbar utsikt. Den gamla damen tycker dock inte om att det byggs en massa nya bostäder, köpcenter och affärer på en åker hon brukade ha fin utsikt över, därför kallar hon det för Det Nya Området. Miss Marple sitter ofta i sitt fönster och ser ut över trädgården. Miss Marple har en dagskötare som tar hand om henne, vilket hon inte tycker om, och hon tycker inte om hennes skötare heller, miss Knight, 58 år. Hon saknar att få gräva och plantera i sin trädgård och för att få det gjort har hon anställt en man som ska göra det åt henne, Laycock, som kommer 3 gånger i veckan. Dock tycker hon inte att han gör jobbet så snabbt och utförligt som hon skulle vilja ha det, då han alltid kommer med ursäkter för att inte ha gjort det hon bad honom att göra. Man får också en inblick i Cherry Bakers liv, hon lever som ung fru och umgås med dom snobbiga damerna som lever på sina mäns stora löner.

Miljön i berättelsen uppfattar jag som rätt så gammeldags, men samtidigt vacker. Dom beskriver hur utsikten från Miss Marples fönster brukade vara, en vacker bro över en å och fina åkrar. Men nu håller dom ju på att bygga över dom åkrarna, så vi får se hur miljön ändras.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar